Pitääkö minun osata purjehtia?

Olet mukana luomassa ja kokemassa elämyksiä. Sinulla ei tarvitse olla lainkaan purjehdus- tai veneilykokemusta. Toki voit olla kokenutkin veneilijä. Jokaiselle matkalle tulee järjestäjän toimesta mukaan riittävästi purjehduskokemusta.

Ryhmäkoko - yhdellä vai useammalla veneellä?

Veneeseen mahtuu 12 henkeä. Virkistäytymistarkoituksessa näin suuri ryhmä toimii mainiosti. Haettaessa tiivistä yhdessä tekemisen ja purjehtimiseen osallistumisen tunnelmaa hieman pienempi ryhmäkoko per vene saattaa olla paikallaan, esimerkiksi 5-8 henkilöä.

Mitä mukaan?

Tarvitset purjehdukseen ja ulkoiluun sopivia vaatteita. Ota mukaan myös päähine, aurinkolasit tms. henkilökohtaiset tarvikkeet sekä vaaleapohjaiset kevyehköt jalkineet. Jalkineiden pohjat tulisi olla mahdollisimman tasaiset, ettei kiviä tms. jäisi jalkineen pohjaan kiinni (liikuttaessa rannalla tai laiturialueella).

Varaa myös sopivat vaatteet mahdollista ravintolassa käyntiä varten.

Vene on varusteltu

Sateisen tai viileän sään sattuessa käytössäsi on lämpimät goretex asusteet ja goretex saappaat.

Pöytä on katettu

Purjehduksen aikana on helppo nauttia valmiiksi tehtyjä lounasleipiä tms. täydennettynä iltapäiväkahvilla tai -teellä. Alkoholi nautitaan rannassa purjehduksen jälkeen. Hoidamme kaikki järjestelyt toiveiden mukaan.

Ohjeita miehistölle

Ruorivuorolla keskity ohjaamiseen ja tähystämiseen. Pidä kurssi vakaana erityisesti kohdatessa muita vesillä liikkujia. Raportoi huomiosi kipparille.  

Kansigastina noudata veneen turvakäytäntöjä ja järjestystä. Tee tehtävät ripeästi mutta hosumatta. Palauta varusteet käytön jälkeen paikoilleen. Kannella pidetään aina turvaliiviä ja kovassa kelissä myös turvavaljaita.

Ohjeita matkustajille

Jos et halua tai voi osallistua aktiivisesti purjehdusosioihin olet matkustajana mukana veneessä. Nauti vesillä olosta ja luonnosta. Kysy kipparilta vihjeitä kaikkeen, mitä haluat tehdä veneessä. Anna miehistön keskittyä omiin tehtäviinsä. Pidä pelastusliivi päälläsi.

Vakuutukset kunnossa

Vene on vakuutettu täysarvosta, ja vakuutukseen on liitetty vastuuvahinko-vakuutus. Vastuuvahinkovakuutus kattaa purjehdustapaturman sattuessa vahingot niin ihmisille kuin muille veneille tms. aiheutuneisiin vahinkoihin.

Työnantajan vakuutus kattaa mahdolliset tapaturmat ja vahingot, joka eivät suoranaisesti liity purjehdukseen.

Innostuitko purjehduksesta?

Haluatko kehittyä purjehtijana? Suomessa on monipuolinen ja laadukas Purjehtijaliiton auktorisoima purjehduskoulujärjestelmä, joissa noudatetaan vahvistetun koulutusjärjestelmän mukaista kurssiohjelmaa. Tämä takaa että koulutus on korkeatasoista ja valvottua toimintaa.